Programok 2021

Kedves Érdeklődőnk, Résztvevőnk!

Az alábbiakban találja április 28-30 között virtuálisan megrendezésre kerülő expónk hivatalos programját.
Látogatóként itt tud regisztrálni, a legrészletesebb programot pedig itt találja.

A program letölthető változtata itt található (pdf)

Ne hagyd el!  Lépjünk fel a hulladékelhagyás ellen és „Tisztítsuk meg az országot!”

Ne hagyd el! Lépjünk fel a hulladékelhagyás ellen és „Tisztítsuk meg az országot!”

2021. április 30., 09.00-13.00

 

Online közvetítés
magyar nyelvű

Az illegális hulladék-elhelyezés annak ellenére folyamatos problémát és évről évre milliárdos nagyságrendű költséget jelent hazánkban, hogy a hulladékelhagyás elleni fellépés, illetve a jogszerű hulladékkezelés szabályozási keretei már régóta léteznek. A valós helyzet megismerése és a kezelés lehetőségeinek feltárása érdekében a Környezetvédelmi Szolgáltatók Szövetsége még 2019-ben létrehozta a „Hulladékelhagyás munkacsoportot”, amely javaslatokat dolgozott ki a témakör kezelésére.

Digitalizáció a vízkezelésben

Digitalizáció a vízkezelésben

2021. április 30. 9:00 - 13:00 

 

Online közvetítés
angol nyelven

A növekvő igény a tiszta ivóvíz iránt és az ezzel egyidőben fellépő egyre gyakoribb és súlyosabb vízhiány mindinkább arra ösztökéli az önkormányzatokat, hatóságokat, környezetvédelmi ügynökségeket és víziközmű cégeket, hogy vízkészletüknek a lehető legjobb és leggondosabb tulajdonosai legyenek. A Nem Számlázott Vízveszteség csökkentése, a csőhálózat szivárgásainak és repedéseinek időben történő észlelése, az elosztóhálózat nyomásának és állapotának valós idejű figyelemmel követése, a felszíni vizek intelligens monitoringja - ezek a kulcstémák, amelyek manapság a vízügyi szakembereket foglalkoztatják és okos megoldások, eddig a víziparban még nem alkalmazott új technológiák bevezetésére sarkallják.

Wetskills Water Challenges

Wetskills Water Challenges

2021.  április 30., 14.00-15.40

 

Online közvetítés
angol nyelven

A holland Wetskills Water Challenges koncepciót nemzetközi egyetemi hallgatók és különféle tudományterületekről érkező fiatal vízügyi szakemberek részére szervezik rendszeresen, hogy egy-egy kéthetes verseny során válaszokat keressenek a vízzel kapcsolatos kihívásokra. Az idei rendezvény egy kerekasztal-beszélgetés keretében várja az érdeklődőket, ami a legutóbbi verseny győzteseinek rövid bemutatói után a legfontosabb vízügyi kihívásokról és megoldásokról szól.

Díjátadók

Díjátadók

2021 április 30. 16.00-16.30

Online közvetítés
Magyar és angol nyelven

A konferencia záró programja egyben a zöld jövő ünneplése és díjazása.  

Idén is átadásra kerül az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj, a legkorszerűbb, leginnovatívabb technológiával készült termék vagy szolgáltatás kategóriában, valamint díjjazzuk a leglátogatottabb standot is.

Ünnepélyes megnyitó és nyitónapi program

Ünnepélyes megnyitó és nyitónapi program

2021. április 28., 10:00-20:00

en

Online közvetítés
Magyar és angol nyelven zajlik szinkrontolmácsolással 

Április 28-i ünnepélyes megnyitónk alkalmából a zöldipar meghatározó döntéshozói és szereplői beszélnek majd a jövőbeni kihívásokról, a zöldipar szerepéről és a lehetséges megoldásokról, illetve a várható intézkedésekről és stratégiákról. 

Zöld mobilitás és Lean&Green konferencia

Zöld mobilitás és Lean&Green konferencia

2021. április 28., 12.30-17.25

 

Online közvetítés
Magyar nyelven zajlik, Magyar nyelvű

A közlekedés, beleértve természetesen az áruszállítást is, mint a szén-dioxid kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek.

Fókuszban a zöld munkaerő konferencia - lehetőségek, trendek, fejlesztések

Fókuszban a zöld munkaerő konferencia - lehetőségek, trendek, fejlesztések

2021. április 29. 9:00 - 14:00

 

Online közvetítés
Magyar nyelven zajlik

Miért nem talál könnyebben egymásra a végzős környezetipari hallgató és a megfelelő képzett munkaerőt kereső munkaadó az ágazatban? A konferencia során párosítjuk a környezetipari képzési és munkaadói oldal tapasztalatait és észrevételeit a zöldipari foglalkoztatás nehézségeiről, a munkavállalók utánpótlásáról, megtartásáról, bemutatjuk a zöld állásportált.

Waste projekt zárókonferencia

Waste projekt zárókonferencia

2021. április 29. 9:00 - 13:00

Online közvetítés
Angolul magyar tolmácsolással

Az illegális lakossági hulladékégetés súlyosan rontja a levegőminőséget és veszélyezteti a lakosság egészségét, de a jelenségről nemzetközi szinten is rendkívül hiányosak a rendelkezésre álló ismereteink. A konferencián a Pannon Egyetem nemzetközi projektjének eredményei kerülnek bemutatásra, amely a különböző típusú háztartási szilárd hulladékok otthoni tüzelőberendezésekben történő elégetése során a levegőbe kerülő légszennyező anyagok mennyiségét, fajtáját, egészségkárosító hatását, a városi levegő szennyezettségéhez való hozzájárulását vizsgálta az elmúlt két évben Romániában és Magyarországon.
Szervező: a Pannon Egyetem

Védjegyekkel a fenntarthatóságért

Védjegyekkel a fenntarthatóságért

2021. április 29. (csütörtök) 14.00-16.00 óra

 

Online közvetítés
Magyar nyelven

Egyre keresettebbek a környezetbarát termékek, de egyre nehezebb kiigazodni a sok védjegy és logó útvesztőjében. Melyiknek higgyünk, mely logók és védjegyek milyen kritériumok alapján hitelesítik a termékeket? Melyiket válasszuk, ha környezettudatosak akarunk lenni és miért érdemes saját termékünket, vagy szolgáltatásunkat is ellátni a megfelelő minősítéssel? 

 

Innovációs Színpad

Innovációs Színpad

2021. április 29. 9.00 - 13.00 óra

 

Online közvetítés
Magyar nyelven

Az Innovációs Színpadon bemutatásra kerülő ökoinnovációk révén betekintést nyerhetünk a mezőgazdaság, a környezettudatos vállalati működés, az kibocsátás-csökkentés és a hétköznapi élet olyan területeire, amelyek további inspirációkat adhatnak olyan kutatásokra, fejlesztésekre, amelyek a fenntarthatóság irányába hatnak és hosszútávon társadalmi, üzleti eredményeket is jelentenek. 

SUP 2021 – Élet az egyszerhasználatos műanyagok után

SUP 2021 – Élet az egyszerhasználatos műanyagok után

2021. április 29., 14.00-17.45

Online közvetítés
magyar és angol nyelvű előadók szinkrotolmáccsal

Szakmai párbeszéd a kivezetés módjáról és az alternatívákról

Moderátor: Toronyi Zoltán

Az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló 2019/904/EU irányelv előírásait 2021. július 3-ig kell a tagállamoknak nemzeti szabályozásukban és a gyakorlatban érvényesíteni. Az irányelv a hatások csökkentése érdekében egyes egyszer használatos műanyagból készült vagy azt tartalmazó termékekre korlátozó, forgalmazási és hulladékgazdálkodási feltételeket állapít meg.

EEN nemzetközi B2B találkozók

EEN nemzetközi B2B találkozók

2021. április 29.  (EEN platform) 9:00 - 17:00

magyar és angol nyelven

Az Enterprise Europe Network szervezésében megvalósuló online B2B program számos európai ország vállalatait (vevőket és beszállítókat) köti össze. Ez egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok, együttműködések építésére. Az ülések online kerülnek megrendezésre, regisztráció és előzetes találkozó egyeztetés: https://okoindustria-2021-b2b.b2match.io/

reArt - Kortárs környezet online pop-up kiállítás és bemutató

reArt - Kortárs környezet online pop-up kiállítás és bemutató

Minden nap 16:00

en

 

Első alkalommal kapcsolódik az ÖKOINDUSTRIA kísérő programjaihoz a kortárs művészet képviseletében a MANK Nonprofit Kft. pop-up képzőművészeti kiállítással és bemutatóval, hogy a művészet nyelvén fejezzék ki a környezettudatosság fontosságát, különösen az olyan témákat és jelenségeket illetően, amit minden kortársunk a saját bőrén keresztül érez.