reArt - Kortárs környezet online pop-up kiállítás és bemutató

reArt - Kortárs környezet online pop-up kiállítás és bemutató

Minden nap 16:00

en

 

Első alkalommal kapcsolódik az ÖKOINDUSTRIA kísérő programjaihoz a kortárs művészet képviseletében a MANK Nonprofit Kft. pop-up képzőművészeti kiállítással és bemutatóval, hogy a művészet nyelvén fejezzék ki a környezettudatosság fontosságát, különösen az olyan témákat és jelenségeket illetően, amit minden kortársunk a saját bőrén keresztül érez.

A MANK Nonprofit Kft. a hazai kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb intézménye, legfőbb célkitűzésük a magyarországi kortárs közösségek építése és támogatása. A magyar kultúra népszerűsítésén túl kiemelten fontos számukra az aktuális, az egész társadalmunkat foglalkoztató témák megjelenítése a művészet eszköztárán keresztül.

Az ÖKOINDUSTRIA 2021 Zöldipari Expóra a reART – Kortárs környezet című online pop-up képzőművészeti kiállítással érkeznek, melynek célja, hogy a kortárs művészet nyelvén fejezzék ki a környezettudatosság fontosságát, különösen az olyan témákat és jelenségeket illetően, amit minden kortársunk a saját bőrén keresztül érez. A művészet leginkább az érzékeken keresztül képes hatni és ösztönözni, hogy a befogadó is reagáljon a látottakra - érzésekkel, gondolatokkal vagy tettekkel. Így kialakul egy körforgás, ami egyben az élhető jövő kulcsa.

A reART – Kortárs környezet pop-up kiállításban olyan kortárs műtárgyakat mutatnak be, melyek aktuális környezeti jelenségekre reagálnak. Mindemellett felhívják a figyelmünket olyan megoldásokra, melyekkel mi magunk is képesek lehetünk változásokat elindítani a saját környezetünkben.  A bemutatott műalkotások a MANK közreműködésével megvásárolhatóak a kiállítás ideje alatt.

A pop-up kiállítás mellett színes kísérő programokkal is várják az érdeklődőket:

2021. április 28. szerda 16.00

reART – Kortárs környezet című kiállítás exkluzív bemutatója a MANK szervezésében

Egy tárlat és ami mögötte van… Környezettudatosság, klímavédelem és fenntarthatóság kortárs képzőművészeti tárgyak tükrében.

2021. április 29. csütörtök 16.00

SZABAD

Kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia táncművész előadásában.

2021. április 30. péntek 16.00

reART – Kortárs környezet című kiállítás virtuális tárlatvezetése

Környezet és fenntarthatóság a művészek szemével.