Tereplátogatás

Nemzetközi Green Expónk folyamatos kísérőeseményi lesznek a terepi látogatások, projektbemutatók. Ezekre a látogatók, érdeklődők majd a regisztráció folyamán be tudnak jelentkezni. Amennyiben Ön is innovatív helyszíneink, site visitjeink közé akar kerülni, kérem, jelezze felénk és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot és árajánlatot készít cége számára.

Site visit előnyei:

 • új technológia, termék, tevékenység bemutatása nemzetközi és hazai érdeklődők számára,
 • szakmai megmérettetés,
 • marketing, PR értékkel bíró megjelenés,
 • említés az ÖKOINDUSTRIA sajtóanyagaiban, beszámolójában,
 • igény esetén rövid filmösszefoglaló készítése és megosztása a site visitről.

Feltételek:

 • a helyszín Budapest 50 km-es vonzáskörzetében kell legyen,
 • a látogatók számára frissítőt, vizet kell biztosítani,
 • szükség esetén látogatók számára megfelelő védőfelszerelést kell biztosítani,
 • wc elérhetőséget biztosítani.

Az oda- és visszajutást, illetve az eseményre a regisztrációt az ÖKOINDUSTRIA2020 szervezője, a KSZGYSZ biztosítja.

tereplatogatas 

További információk:

Istenes Anna

kiállítás szervezés, nemzetközi kapcsolatok

Tel: +36 30 867 8185
istenes.anna@kexport.eu

Zöld munkaerőpiac és oktatás, zöldipari állásbörze

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – tagvállalatai igényeinek előzetes felmérését követően – pályázatot nyert a GINOP keretében „A munkaerő-piac keresleti és kínálati oldalának összehangolása a hazai környezetipari vállalkozások eredményes működéséért” címmel.

Konferenciák 2020

KÍSÉRŐ ESEMÉNYEK 

 

Mentsük meg folyóinkat! - Kerekasztal és Workshop

Nemzetközi kerekasztal és workshop a tengeri- és folyami hulladékokról

Évente körülbelül 12 millió tonna hulladék kerül élővizeinkbe, melynek 80%-a a folyókon keresztül jut a tengerekbe, óceánokba. Világszerte születnek a tanulmányok, az innovációk, startupok, hogy megoldják a problémát, melynek mi is részesei vagyunk. Szeretnénk találkozni a velünk párhuzamosan dolgozó kezdeményezésekkel, hogy összefogással, tudásmegosztással lépjünk közösen egy hatékonyabb, magasabb szintre.

Témáink a szennyezések megelőzése, az szennyezési adatok gyűjtése és feldolgozása, a közös megoldások érdekében szakmai kapcsolatrendszer kiépítésének módja, a leghatékonyabb tisztítási akciók, az újrahasznosítás korlátai és lehetőségei, forrásgyűjtés és szemléletformálás.

cover hu resized 20200505 124108257

Előadóink: 

 • Bernard Merkx, Green Wave Plastic,
 • ISWA Marine Litter Task Force (felkérés alatt),
 • Global Water Partnership (felkérés alatt),
 • Ocean Cleanup (felkérés alatt),
 • Clear Rivers Foundation (felkérés alatt),
 • Marco Bonfante, VisPO Project,
 • Molnár Attila, Plastic Cup.

Résztvevők: folyó- tenger- és óceán tisztító/takarító szervezetek, vízügyi- és hulladékgazdálkodási szakemberek, gyártók, hasznosítók, érdeklődők.

Támogatók: International Investment Bank


Zöld mobilitás és Lean&Green konferencia

A közlekedés, mint a szén-dioxid kibocsátások egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Zöld mobilitás, okos város, zöld logisztika, e-mobility, közösségi közlekedés, autómegosztás… Mik a nemzetközi trendek, mik a célszámok, s mi várható a Kárpát-medencében?

Partnerek: Innovációs és Technológiai Minisztérium, IFKA, Trenecon Kft., MÁV Zrt., Mercarius Flottakezelő, Budapest Főváros, Neumann János Klaszter, MOL Limo.

zoldmobilitas


Kármentesítési és barnamezős konferencia

Témánk a barnamezős beruházásokban rejlő lehetőségek, az új Kármentesítési Kézikönyv bemutatása, s a kármentesítési szakma helyzete lesz. A KSZGYSZ Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoportja által szervezett 2019-es nemzetközi konferencia (RE-Brown) sikerein felbuzdulva újra áttekinti a szakma kihívásait és az azóta történteket.

karment

Mind a nemzeti, mind pedig a globális ökológiai lábnyomnak egyre nagyobb szeletét adja a beépítés, s a zöld területek bevonása. A jövőben már kiemelten fontos lesz, hogy az ingatlanfejlesztések és a különböző területhasználati módok – legyen szó lakóépületekről, irodaházakról vagy épp egy új kulturális negyedről – ne újabb zöld területeket vegyenek el a városlakóktól, valamint hogy a már rendelkezésre álló, barnamezős kapacitások maximálisan kihasználásra kerüljenek a jövőben. A zöldmezős fejlesztések helyett barnamezős fejlesztések szükségesek, ezek helykiválasztásánál prioritást kell élveznie a meglévő ipari parkoknak, elhagyott ipari területeknek.

Cél a városok szétterülésének elkerülése, a fenntartható és kompakt városszerkezet kialakítása a már meglévő erőforrások hatékony és fenntartható hasznosítása érdekében, így a rozsdaterületek, barnamezős területek, tájsebek, a meglévő, de nem használt falusi feldolgozó-kapacitások differenciált újrahasznosítása, rehabilitációja, kezelése, fenntartható területgazdálkodás, településüzemeltetés, környezeti veszélyforrások felszámolása révén. Az új területhasználat meghatározásakor figyelembe kell venni a terület szennyezettségi állapotát, illetve megtisztíthatóságát, illetve a tervezett hasznosítás befolyásolhatja a kármentesítési munkák idő- és költségigényét...

2019-es RE-Brown konferenciakiadványunk itt olvasható

Eddig egyeztettünk: Agrárminisztérium, HIPA, Clean-Way Kft., Green Collect Kft.

Partnerek: KSZGYSZ Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoport, NICOLE

Támogatók: Agrárminisztérium


Nemzetközi GREEN BRANDS Festival

A GREEN BRANDS Hungary szervezésében nemzetközi zöld márkák találkozója kerül megrendezésre az ÖKOINDUSTRIA2020 társrendezvényeként. A védjeggyel rendelkező márkák és a környezettudatos működés iránt érdeklődő cégek első fesztiválja azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy kétévente szakmai platformot biztosítson a régió számára két fő témában: zöld városok és vállalati jó gyakorlatok a kereskedelem, infrastruktúra és energia, turizmus és mobilitás és a pénzügy területein belül.

Részletek hamarosan a weboldalon.

greenbrands logo


 

Várjuk további támogatóink és szponzoraink jelentkezését! Tekintse meg szponzorcsomagunkat és szemelje ki az Önnek legérdekesebb programot!

Támogatási szándékukat kérjük, hogy jelezzék emailen ugyvezeto@kszgysz.hu vagy 06 20/383-6242-es ügyvezetői telefonszámon, hogy az együttműködés feltételeit egyedileg egyeztethessük.

Szponzorációs/hirdetési csomag letöltése

Megnyitó napi program

ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ:

 

Köszöntő
Dr. Ágoston Csaba,
a KSZGYSZ elnöke
 agoston
Megnyitó beszéd
Szijjártó Péter,
külgazdasági és külügyminiszter
Peter Szijjarto portre
Üdvözlő beszéd
René van Hell,
Hollandia magyarországi nagykövete
 rene

 

 

Támogatók

 

5e244e92b966d9d4348af427 zoldforgo itm logo p 500 th kekbolygo logo BALINT ANALITIKA

 

 

Szakmai partnerek

 

PPIS PANNON PRO INNOVATIONS logo png Holland Királyság Nagykövetsége MLBKT logo3 greenbrands logo

 

Partner

 

Expodom logo hungary version

Médiapartnerek

 

ingreen200 Innoteka logo web
recity zipmagazin
Logisztika 2020 1 B1  NG Black
logo mandiner line gold black  

 

 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.