Konferenciák 2020

KÍSÉRŐ ESEMÉNYEK 

 

Mentsük meg folyóinkat! - Kerekasztal és Workshop

Nemzetközi kerekasztal és workshop a tengeri- és folyami hulladékokról

Évente körülbelül 12 millió tonna hulladék kerül élővizeinkbe, melynek 80%-a a folyókon keresztül jut a tengerekbe, óceánokba. Világszerte születnek a tanulmányok, az innovációk, startupok, hogy megoldják a problémát, melynek mi is részesei vagyunk. Szeretnénk találkozni a velünk párhuzamosan dolgozó kezdeményezésekkel, hogy összefogással, tudásmegosztással lépjünk közösen egy hatékonyabb, magasabb szintre.

Témáink a szennyezések megelőzése, az szennyezési adatok gyűjtése és feldolgozása, a közös megoldások érdekében szakmai kapcsolatrendszer kiépítésének módja, a leghatékonyabb tisztítási akciók, az újrahasznosítás korlátai és lehetőségei, forrásgyűjtés és szemléletformálás.

cover hu resized 20200505 124108257

Előadóink: 

  • Bernard Merkx, Green Wave Plastic,
  • ISWA Marine Litter Task Force (felkérés alatt),
  • Global Water Partnership (felkérés alatt),
  • Ocean Cleanup (felkérés alatt),
  • Clear Rivers Foundation (felkérés alatt),
  • Marco Bonfante, VisPO Project,
  • Molnár Attila, Plastic Cup.

Résztvevők: folyó- tenger- és óceán tisztító/takarító szervezetek, vízügyi- és hulladékgazdálkodási szakemberek, gyártók, hasznosítók, érdeklődők.

Támogatók: International Investment Bank


Zöld mobilitás és Lean&Green konferencia

A közlekedés, mint a szén-dioxid kibocsátások egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Zöld mobilitás, okos város, zöld logisztika, e-mobility, közösségi közlekedés, autómegosztás… Mik a nemzetközi trendek, mik a célszámok, s mi várható a Kárpát-medencében?

Partnerek: Innovációs és Technológiai Minisztérium, IFKA, Trenecon Kft., MÁV Zrt., Mercarius Flottakezelő, Budapest Főváros, Neumann János Klaszter, MOL Limo.

zoldmobilitas


Kármentesítési és barnamezős konferencia

Témánk a barnamezős beruházásokban rejlő lehetőségek, az új Kármentesítési Kézikönyv bemutatása, s a kármentesítési szakma helyzete lesz. A KSZGYSZ Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoportja által szervezett 2019-es nemzetközi konferencia (RE-Brown) sikerein felbuzdulva újra áttekinti a szakma kihívásait és az azóta történteket.

karment

Mind a nemzeti, mind pedig a globális ökológiai lábnyomnak egyre nagyobb szeletét adja a beépítés, s a zöld területek bevonása. A jövőben már kiemelten fontos lesz, hogy az ingatlanfejlesztések és a különböző területhasználati módok – legyen szó lakóépületekről, irodaházakról vagy épp egy új kulturális negyedről – ne újabb zöld területeket vegyenek el a városlakóktól, valamint hogy a már rendelkezésre álló, barnamezős kapacitások maximálisan kihasználásra kerüljenek a jövőben. A zöldmezős fejlesztések helyett barnamezős fejlesztések szükségesek, ezek helykiválasztásánál prioritást kell élveznie a meglévő ipari parkoknak, elhagyott ipari területeknek.

Cél a városok szétterülésének elkerülése, a fenntartható és kompakt városszerkezet kialakítása a már meglévő erőforrások hatékony és fenntartható hasznosítása érdekében, így a rozsdaterületek, barnamezős területek, tájsebek, a meglévő, de nem használt falusi feldolgozó-kapacitások differenciált újrahasznosítása, rehabilitációja, kezelése, fenntartható területgazdálkodás, településüzemeltetés, környezeti veszélyforrások felszámolása révén. Az új területhasználat meghatározásakor figyelembe kell venni a terület szennyezettségi állapotát, illetve megtisztíthatóságát, illetve a tervezett hasznosítás befolyásolhatja a kármentesítési munkák idő- és költségigényét...

2019-es RE-Brown konferenciakiadványunk itt olvasható

Eddig egyeztettünk: Agrárminisztérium, HIPA, Clean-Way Kft., Green Collect Kft.

Partnerek: KSZGYSZ Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoport, NICOLE

Támogatók: Agrárminisztérium


Nemzetközi GREEN BRANDS Festival

A GREEN BRANDS Hungary szervezésében nemzetközi zöld márkák találkozója kerül megrendezésre az ÖKOINDUSTRIA2020 társrendezvényeként. A védjeggyel rendelkező márkák és a környezettudatos működés iránt érdeklődő cégek első fesztiválja azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy kétévente szakmai platformot biztosítson a régió számára két fő témában: zöld városok és vállalati jó gyakorlatok a kereskedelem, infrastruktúra és energia, turizmus és mobilitás és a pénzügy területein belül.

Részletek hamarosan a weboldalon.

greenbrands logo


 

Várjuk további támogatóink és szponzoraink jelentkezését! Tekintse meg szponzorcsomagunkat és szemelje ki az Önnek legérdekesebb programot!

Támogatási szándékukat kérjük, hogy jelezzék emailen ugyvezeto@kszgysz.hu vagy 06 20/383-6242-es ügyvezetői telefonszámon, hogy az együttműködés feltételeit egyedileg egyeztethessük.

Szponzorációs/hirdetési csomag letöltése