Programok 2021

Az ÖKOINDUSTRIA Virtuális Expo és Konferencia 2021-ben a dolgozószobákból és az irodákból is könnyen elérhetővé válik és költséghatékonyan, gyorsan léphetünk kapcsolatba üzleti partnereinkkel, csatlakozhatunk hazai és nemzetközi rangos szakmai eseményekhez. Látogatóinknak lehetősége van a konferenciákon, workshopokon, fórumokon és B2B találkozókon való részvételre.

Fővédnök: Dr. Áder János köztársasági elnök
Védnökeink: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter

A nyitónapon, 2021. április 28-án megnyitó beszédet tart:

  • Dr. Áder János köztársasági elnök
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
  • René van Hell, Holland Királyság magyarországi nagykövete
  • Joanna Drake igazgató-helyettes, Környezetvédelmi Főigazgatóság, Európai Bizottság

Szeretettel várjuk Önöket a virtuális expó standjainál és az alábbi szakmai eseményeinken.

Várható kiállítók száma: 50-70 szervezet

Várható résztvevők létszáma: 5-6000 fő

Az esemény népszerűsítését médiapartnereink és a The Underground marketingügynökség kampánya támogatja.

 

button kiallitoi regisztracio button latogatoi regisztracio
Védjegyekkel a fenntarthatóságért

Védjegyekkel a fenntarthatóságért

2021. április 29. (csütörtök) 14.00-16.00 óra

Egyre keresettebbek a környezetbarát termékek, de egyre nehezebb kiigazodni a sok védjegy és logó útvesztőjében. Melyiknek higgyünk, mely logók és védjegyek milyen kritériumok alapján hitelesítik a termékeket? Melyiket válasszuk, ha környezettudatosak akarunk lenni és miért érdemes saját termékünket, vagy szolgáltatásunkat is ellátni a megfelelő minősítéssel? 

EEN nemzetközi B2B találkozók

EEN nemzetközi B2B találkozók

Dátum: április 29.

Az Enterprise Europe Network szervezésében megvalósuló online B2B program számos európai ország vállalatait (vevőket és beszállítókat) köti össze. Ez egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok, együttműködések építésére. Az ülések online kerülnek megrendezésre, regisztráció és előzetes találkozó egyeztetés: https://okoindustria-2021-b2b.b2match.io/

Ne hagyd el!  Lépjünk fel a hulladékelhagyás ellen és „Tisztítsuk meg az országot!”

Ne hagyd el! Lépjünk fel a hulladékelhagyás ellen és „Tisztítsuk meg az országot!”

2021. április 30., 09.00-12.30 (full online)

Az illegális hulladék-elhelyezés annak ellenére folyamatos problémát és évről évre milliárdos nagyságrendű költséget jelent hazánkban, hogy a hulladékelhagyás elleni fellépés, illetve a jogszerű hulladékkezelés szabályozási keretei már régóta léteznek. A valós helyzet megismerése és a kezelés lehetőségeinek feltárása érdekében a Környezetvédelmi Szolgáltatók Szövetsége még 2019-ben létrehozta a „Hulladékelhagyás munkacsoportot”, amely javaslatokat dolgozott ki a témakör kezelésére.

Fókuszban a zöld munkaerő konferencia - lehetőségek, trendek, fejlesztések

Fókuszban a zöld munkaerő konferencia - lehetőségek, trendek, fejlesztések

2021. április 29.

Miért nem talál könnyebben egymásra a végzős környezetipari hallgató és a megfelelő képzett munkaerőt kereső munkaadó az ágazatban? A konferencia során párosítjuk a környezetipari képzési és munkaadói oldal tapasztalatait és észrevételeit a zöldipari foglalkoztatás nehézségeiről, a munkavállalók utánpótlásáról, megtartásáról, bemutatjuk a zöld állásportált.

Zöld mobilitás és Lean&Green konferencia

Zöld mobilitás és Lean&Green konferencia

2021. április 28., 12.30-17.00 (online sugárzás)

A közlekedés, áruszállítás, mint a szén-dioxid kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Ennek megfelelően az Európai Unió egyik legfontosabb célja, hogy 2050-re – 1990-hez képest – 60%-ra csökkentse a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátást mértékét.

Waste projekt zárókonferencia

Waste projekt zárókonferencia

2021. április 29.

Az illegális lakossági hulladékégetés súlyosan rontja a levegőminőséget és veszélyezteti a lakosság egészségét, de a jelenségről nemzetközi szinten is rendkívül hiányosak a rendelkezésre álló ismereteink. A konferencián a Pannon Egyetem nemzetközi projektjének eredményei kerülnek bemutatásra, amely a különböző típusú háztartási szilárd hulladékok otthoni tüzelőberendezésekben történő elégetése során a levegőbe kerülő légszennyező anyagok mennyiségét, fajtáját, egészségkárosító hatását, a városi levegő szennyezettségéhez való hozzájárulását vizsgálta az elmúlt két évben Romániában és Magyarországon.
Szervező: a Pannon Egyetem

SUP 2021 – Élet az egyszerhasználatos műanyagok után

SUP 2021 – Élet az egyszerhasználatos műanyagok után

Szakmai párbeszéd a kivezetés módjáról és az alternatívákról
2021. április 29., 14.00-17.45 (hibrid sugárzás)

Moderátor: Toronyi Zoltán

Az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló 2019/904/EU irányelv előírásait 2021. július 3-ig kell a tagállamoknak nemzeti szabályozásukban és a gyakorlatban érvényesíteni. Az irányelv a hatások csökkentése érdekében egyes egyszer használatos műanyagból készült vagy azt tartalmazó termékekre korlátozó, forgalmazási és hulladékgazdálkodási feltételeket állapít meg. Így e naptól megtiltja az oxidatív úton lebomló műanyagok, valamint többek között az egyszer használatos műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok, polisztirol edények forgalomba hozatalát.

ÖKOINDUSTRIA Nagydíj

ÖKOINDUSTRIA Nagydíj

Idén is átadásra kerül az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj, a legkorszerűbb, leginnovatívabb technológiával készült termék vagy szolgáltatás kategóriában.

Digitalizáció a vízkezelésben

Digitalizáció a vízkezelésben

 2021. április 30.

A növekvő igény a tiszta ivóvíz iránt és az ezzel egyidőben fellépő egyre gyakoribb és súlyosabb vízhiány mindinkább arra ösztökéli az önkormányzatokat, hatóságokat, környezetvédelmi ügynökségeket és víziközmű cégeket, hogy vízkészletüknek a lehető legjobb és leggondosabb tulajdonosai legyenek. A Nem Számlázott Vízveszteség csökkentése, a csőhálózat szivárgásainak és repedéseinek időben történő észlelése, az elosztóhálózat nyomásának és állapotának valós idejű figyelemmel követése, a felszíni vizek intelligens monitoringja - ezek a kulcstémák, amelyek manapság a vízügyi szakembereket foglalkoztatják és okos megoldások, eddig a víziparban még nem alkalmazott új technológiák bevezetésére sarkallják.

Wetskills Water Challenges

Wetskills Water Challenges

2021. április 30.

Egy izgalmas délutáni záróprogramot kínál a Wetskills Water Challenges verseny döntője, amely során kiderül, melyek a leginnovatívabb megoldások, amelyekkel a világ minden tájáról érkező fiatal vízügyi szakemberek egy-egy vizes kihívásra választ kínálnak. A Wetskills egy egyetemi hallgatók és fiatal vízügyi szakemberek számára szervezett, kéthetes nemzetközi esemény, amely során a különböző tudományágakból érkező résztvevők nemzetközi csapatokban dolgoznak ki formabontó megoldásokat az esetgazdák által meghirdetett vízügyi kihívásokra.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.