Sikeresen lezajlott a IV. ÖKOINDUSTRIA - Sajtóanyag

2015. október 14-16. között sikeresen megrendeztük a IV. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást a Millenáris B Csarnokban, amely, a fenntarthatóság elvét követve, ismét karbon-semleges volt.
Sajtóanyag letöltése pdf-ben...file pdf download 128
Ebben az évben Dr. Szabó László a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese vállalta a fővédnökséget. A kiállítást dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügy Minisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Dr. Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte a kiállítókat, látogatókat és vendégeket. A megnyitó ünnepségen az ÖKOINDUSTRIA Nagydíjakat V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár adta át.  
A IV. ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat szolgáltatás kategóriában Molnár István egyéni vállalkozó (www.vizesmaci.hu) nyerte el az „Anyag eltávolítás szívó technológiával” című pályázattal. Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat termék kategóriában a Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft. kapta. A cég által kifejlesztett termék egy olyan térképes alkalmazás az építési-bontási hulladék hasznosításhoz, amely valós idejű információkat tartalmaz, ezáltal elősegíti a keletkezett anyagok hasznosítását. 
A kiállítás 3 napja alatt 82 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait a 4500 látogató számára. A kiállításon lengyel, német, szerb és osztrák kiállító is részt vett, a kiállításra látogatóként pedig szlovén, mexikói, chilei, kubai, paraguay-i , salvadori és kameruni delegáció is érkezett. 
A kiállításhoz 11 szakmai konferencia is csatlakozott, amelyek többek közt környezetvédelmi innovációk, a települési hulladék kezelése, a környezetvédelmi támogatási programok, a körkörös gazdasági folyamatok, hulladékmegelőzés, környezetbarát városi áruszállítás, illetve a környezetmérnök oktatás jövőjével foglalkoztak. Az ÖKOKÁVÉZÓ-ban további 10 cégbemutatkozást és projektbemutató előadást lehetett meghallgatni. Az előadásokat a www.okoindustria.hu weboldalról le lehet tölteni.  
A következő, V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást 2017-ben szervezzük meg.