Az V. ÖKOINDUSTRIA Kiállításról

Áder János köztársasági elnök meglátogatta az V. ÖKOINDUSTRIA kiállítást

panorama oko webre
November 10-én, pénteken Áder János köztársasági elnök látogatást tett az V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon a Vasúttörténeti Parkban. A kiállítás fővédnökeként a környezetipar legfontosabb innovációit ismerte meg.

 

1 2


 
A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége fennállásának 25 éves évfordulóján ötödik alkalommal rendezte meg a háromnapos kiállítást, amelynek kiemelt témái a körforgásos gazdaság, a zöld mobilitás, valamint az illegális hulladék elhelyezés voltak.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőt mondott H.E. Massimo Rustico, Olaszország nagykövete; Pál László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Búsi Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára, és Nagy Erzsébet, a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft. ügyvezető igazgatója.

Az  ÖKOINDUSTRIA Nagydíjakat Szabó Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára  adta át. Szolgáltatás kategóriában a beltéri levegőminőséget befolyásoló berendezési tárgyakat vizsgáló egység kifejlesztéséért a KVI-PLUSZ Környezetvédelmi Vizsgáló Iroda Kft. kapta  a díjat, amit Pusztai Krisztina laborvezető vett át,  termék kategóriában a díjat az ipari textilhulladékból beltéri tapétát gyártó Cuvik Csaba kapta.

Az Ökocímke tanúsítványokat Búsi Lajos helyettes államtitkár és Barta Géza Róbert, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. tanúsítási igazgatója adta át azon magyarországi gyártóknak és szolgáltatóknak, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek a környezetbarát termékek fejlesztésére, gyártására, és jó példával járnak elöl a felelős környezettudatos szemléletmód és vállalatirányítás minél szélesebb körű terjesztésében. A környezetbarát szolgáltatás tanúsítványt idén Máté Péter, a Future Fm Zrt. üzletág igazgatója (környezetbarát takarítási szolgáltatás), az EU Ecolabel uniós ökocímkét Pap Attila, a Citromax Kft. kereskedelmi vezetője (öko mosogatószer), valamint Harmatha Zsolt, a Zöldlomb ÖKO Kft. ügyvezetője (kézi mosogatószerek) vette át.

A megnyitó utolsó ünnepi eseményeként együttműködési megállapodást írt alá Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke és Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának dékánja a környezetvédelmi oktatás fejlesztéséről.

 

3 4 5


A több, mint 3000 látogatót vonzó rendezvény ideje alatt 12 különböző szakmai esemény zajlott le. A kiállítást több helyszínen párhuzamosan zajló kerekasztal beszélgetések, konferenciák és partnertalálkozók színesítették és tették a hazai szakemberek, a külföldi delegációk számára egyaránt érdekessé. Az ÖKOKÁVÉZÓ adott teret több konferenciának, cégbemutatkozásoknak, pódiumbeszélgetéseknek. Itt került sor a KSZGYSZ fennállásának 25 éves jubileumi ünnepségére is, amelyen többek között Bándi Gyula D.Sc., a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes és V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszönte meg a Szövetség negyed évszázados, a környezet védelme érdekében kifejtett tevékenységét. A Szövetség alapító tagjai és az elmúlt években a Környezet Védelméért Díjjal kitüntetett tagok ez alkalomból emléklapot vehettek át.

A mintegy 70 kiállító között német, szerb és indiai cégek is képviseltették magukat. Szerb, macedón és holland előadók vettek részt az ISWA nemzetközi konferencián, bemutatva a közép-európai hulladékgazdálkodási cégek együttműködési lehetőségeit., Meglátogatta a kiállítást az Európai Üzleti Környezetvédelmi Díj Bizottság is, többek között osztrák, belga, bolgár, máltai, szlovák, észt, finn, török és spanyol vendégek.
A 2017-es kiállítás programja megtekinthető a www.okoindustria.hu honlapon, és innen tölthetők le a konferenciákon elhangzott előadások anyagai is.


Köszönetet mondunk a MÁV Zrt.-nek.